Zeker geen exit voor EOR!

Europa is voor Europese ondernemingsraden een optelsom van uitdagingen. Wetgeving komt voornamelijk uit Brussel. Internationale verdragen bepalen strategisch keuze van multinationals. Geopolitieke besluiten hebben invloed op de toekomst van internationale ondernemingen. En dan nog maar niet te speken over effecten van de besluiten van Trump. Kortom EOR leden hebben een streepje voor……. Ze zitten midden in de Europese discussie. SBI Formaat ziet en volgt deze discussies en is daarom in staat als geen ander om Europese Ondernemingsraden te helpen.  Een grote uitdaging die nu voor veel bedrijven op stapel staat is de Brexit.

Brexit en EOR: bent u er klaar voor?

We weten niet wat de uitkomst van de Brexit zal zijn. Maar wanneer het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie gaat verlaten, zullen er consequenties zijn voor uw Europese Ondernemingsraad:

  • Als u een EOR-overeenkomst onder UK-recht heeft, dan zal uw overeenkomst verandert moeten worden naar een andere jurisdictie
  • U zal geen EOR-leden uit het Verenigd Koninkrijk meer hebben
  • Het Verenigd Koninkrijk is niet meer op de hoogte van uw overeenkomst. Dingen die gebeuren in het Verenigd Koninkrijk zullen niet meer een onderwerp voor Informatie en Consultatie zijn in uw EOR

Heeft u invloed op de beslissing voor de keuze van een nieuwe jurisdictie? Wat is de juridische positie volgens de richtlijnen van de Europese Ondernemingsraad? Hoe gaat u deze regels toepassen en wat heeft uw voorkeur? En hoe kunnen wij onze EOR-leden uit het Verenigd Koninkrijk behouden?

Pas uw EOR-overeenkomst aan

Waarschijnlijk wilt u niet uw ‘kleurrijke’ Britse collega’s in de EOR verliezen en ook in staat blijven om over UK-onderwerpen te discussiëren in de EOR. Door uw EOR-overeenkomst aan te passen kunt u het verliezen van Britse EOR-leden vermijden en zorgen dat het Verenigd Koninkrijk binnen bereik blijft. U kunt de (her)onderhandelingsvoorstel onder de aandacht brengen van het management, het liefst voordat de Brexit een feit is.

Ons EOR-serviceteam kan u ondersteunen en adviseren in de stappen die u kunt maken in uw situatie voor uw bedrijf.

 

 

Gratis advies over de Brexit consequenties voor uw EOR

We bieden u, gratis, een half uur advies over de Brexit en de gevolgen voor uw EOR. Klik op de knop hieronder en vul het formulier in.