Morgen

Graag lever ik een bijdrage aan organisaties op het gebied van HR en duurzame inzetbaarheid. Ik vind het belangrijk dat de rol van HR voor ondernemingsraden duidelijk is, zodat zij elkaar nu en in de toekomst kunnen versterken. Het is voor mij belangrijk om goed op de hoogte te zijn en te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en trends op HR gebied. Zodat ondernemingsraden op het juiste niveau en met de juiste kennis mee kunnen blijven praten. Naast HR is duurzame inzetbaarheid een speerpunt voor mij. Het klinkt zo mooi: ‘Mensen moeten duurzaam kunnen participeren op de arbeidsmarkt.’ Dat regel je niet op een achternamiddag. Daar zit een wereld achter waar ik mijn beroep van heb gemaakt. De wereld van individuele ontwikkeling, werkgelegenheid, goede arbeidsomstandigheden en fitheid.
Ik help organisaties graag beter te functioneren!

Vandaag

Door mijn ervaring als HR Adviseur word ik gevraagd om ondernemingsraden bij te spijkeren in hun kennis op diverse HR onderwerpen, zoals strategische personeelsplanning, leeftijdsfasebewust personeelsbeleid, HRM beleid en loopbaanontwikkeling. Daarnaast help ik ondernemingsraden graag om beleid op het terrein van duurzame inzetbaarheid om te zetten in actie.
Ik werk resultaat- en doelgericht en zorg ervoor dat OR-leden na een training aan de slag kunnen met een duidelijk plan van aanpak. Vanwege mijn werkervaring in de commerciële sector ben ik gewend aan directe en duidelijke communicatie.
Als trainer/adviseur vind ik het belangrijk om het groepsproces te faciliteren en naar een hoger niveau te tillen.

Gisteren

Een aantal jaren geleden heb ik mijn passie gevonden in HR!
Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als HR Adviseur ben ik via HR Talent of the year 2016 bij SBI Formaat terecht gekomen. Hier kan ik mijn passie voor HR combineren met trainen.
Na mijn studie heb ik gewerkt als trainer bij de Belastingdienst op het gebied van Loonbelasting. Daarnaast ben ik meerdere jaren werkzaam geweest als HR Adviseur bij een commerciële organisatie.

Competenties

  • Resultaatgerichtheid
  • Analytisch vermogen
  • Flexibiliteit
  • Levelvaardigheid