Morgen

Morgen wil ik nog steeds samen met ondernemingsraden hun invloed zoveel mogelijk vergroten. Door de jaren heen blijkt dat het voor ondernemingsraden niet gemakkelijk is normaal te kunnen functioneren. Ik vind het belangrijk om daar verbetering in te brengen. Natuurlijk blijf ik ook zelf zoeken naar uitdagingen en kansen binnen mijn huidige werk om nieuwe ervaringen op te doen.

Vandaag

Ik krijg veel energie van het geven van trainingen en het voeren van adviesgesprekken. Doorgaans slaag ik erin ook OR-leden (opnieuw) enthousiast te maken voor het medezeggenschapswerk.
In de loop van de jaren vraagt het OR-lidmaatschap wellicht andere vaardigheden en benaderingen maar twee punten zijn onveranderd: de zoektocht naar samenwerking en de koers op meer invloed. Samen in beweging komen en de slagkracht vergroten geeft een kick. Echt!

Gisteren

Tijdens mijn studie besloot ik te willen samenwerken met mensen en te werken voor mensen. Daarom richtte ik me op de arbeidsverhoudingen binnen bedrijven. Ik was dan ook helemaal opgetogen toen ik werd aangenomen bij de FNV om ondernemingsraden te adviseren en te ondersteunen in hun OR-werk. 
Al jaren was ik (vrijwillig) bestuurslid bij een stichting voor vrouwenwerk. Daarnaast ondersteunde ik vakbondsleden bij problemen op het gebied van arbeidsvoorwaarden en arbeid. De kennis en ervaring daar opgedaan, hebben mij enorm gestimuleerd en gemotiveerd dit werk te blijven doen.

Opleidingen
  • Leergang organisatiekunde (Kessels & Smit)
  • Rationele effectiviteitstraining (RET)
  • Vakopleiding train de trainer  (Karin de Galan)
  • Studie Personeelswerk en arbeidsverhoudingen