De OR gaat digitaal: nieuwe technieken voor achterbancommunicatie

Plakt u als OR nog steeds de notulen op het prikbord? Organiseren jullie regelmatig medewerkersbijeenkomsten waar niemand op komt dagen? Stoppen jullie veel tijd in een nieuwsbrief die nauwelijks iemand leest? Dan wordt het wellicht tijd om het contact met de achterban te moderniseren.

Nieuwe technologieën maken het veel makkelijker om in korte tijd met grote of specifieke groepen collega’s contact te hebben over onderwerpen die er voor de OR toe doen. Met flitsende presentaties trekt u de aandacht of maakt u kort en ‘to the point’ duidelijk wat er speelt en waar de OR voor staat. Wilt u hiermee kennismaken en ervaring opdoen kom dan naar de introductietraining.

 

Doelgroep

OR-leden, die kennis willen maken met nieuwe (digitale) technieken voor achterbancommunicatie en daarmee willen oefenen/leren werken.

In deze training:

 • maakt u kennis met verschillende digitale technieken voor achterbancommunicatie: aan bod komen o.a. methodes om filmpjes en posters te maken, peilingen te houden en  interactieve achterbanraadplegingen te organiseren. Deze technieken kunnen worden ingezet voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan: verkiezingscampagnes, achterban/medewerkersraadplegingen, het betrekken van collega’s bij het OR werk, het profileren van de OR, aandacht vragen voor specifieke onderwerpen, etc..
 • maakt u bij een specifiek onderwerp dat speelt in de OR, een overzicht van digitale middelen die ondersteunend kunnen zijn in de communicatie.
 • werkt u met tenminste één van deze methodes in de praktijk.
 • leert u van elkaars ervaringen en wisselt u resultaten uit.

Om tijdens de training aan de slag te gaan vragen wij u een laptop, smartphone of tablet met camerafunctie mee te nemen.  In de accommodatie is een draadloos netwerk aanwezig.

Programma

9:00 - 9:30

 • Aankomst locatie
  • Koffie en thee

9:30 - 10:00

 • Welkom en kennismaken

  We bespreken het programma van deze dag en doen een korte voorstelronde.

10:00 - 12:30

 • Vervolg ochtendprogramma

  In de ochtend behandelen we de volgende thema's:

  Achterbancommunicatie

  U krijgt een korte introductie achterbancommunicatie

  Brainwriting

  Om elkaar te inspireren over het onderwerp van uw keuze.

  Nieuwe technieken

  We nemen u mee in de wereld van de nieuwste technieken en u kiest welke technieken voor uw onderwerp bruikbaar zijn. Met één van deze methodes gaat u vanmiddag aan de slag.

12:30 - 13:30

 • Pauze en lunch

13:30 - 16:30

 • Middagprogramma

  Nieuwe technieken in de praktijk

  In groepen verkent u de mogelijkheden van de techniek van uw keuze, en maakt u een eerste opzet voor gebruik in de praktijk.

  Demonstraties

  We presenteren onze eerste opzet en leren van elkaars resultaten.

  Praktijk

  U maakt concrete plannen voor de praktijk.

16:30

 • Afsluiting

  Met een korte evaluatie sluiten we de training af.

Locatie

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht
NL
Telefoon:
030-2348300