1. Wat is kenmerkend voor de Pensioen in Zicht-trainingen van SBI Formaat?

 • Onze Pensioen in Zicht-trainingen worden hoog gewaardeerd, deelnemers van de training geven ons een 8,4 of hoger.
 • SBI Formaat gebruikt de structuur van de zeven kasteelkamers (WorkLife Castle) in de trainingen.
 • Er wordt veel gewerkt in kleine werkgroepen. Hierdoor leert u eenvoudig nieuwe mensen en inzichten kennen.
 • De trainers creëren een veilige omgeving, waar iedere deelnemer zich vrij voelt om zijn eigen bijdrage te geven en gedachten te vormen.
 • Leren van elkaar: door met elkaar te delen en van elkaars ervaringen te horen leren mensen op een plezierige en interactieve manier.
 • De deelnemers zijn niet alleen maar stellen, er zijn genoeg mensen die ook alleen naar de training komen. Hierdoor is er een mooie mix.
 • Wij hebben praktische en eigentijdse Pensioen in Zicht-trainingen met begeleiding van eigen professionele trainers.

2. Wat is de duur van de training?

SBI Formaat biedt u een leerzaam en interactief aanbod aan in de vorm van een 3-daagse of een 5-daagse training. De eerste drie dagen zal de groep samengesteld zijn met deelnemers van de 3- en 5-daagse training. De laatste 2 dagen zal alleen bestaan uit de deelnemers van de 5-daagse training.

3. Is de training bedoeld voor stellen?

Dat kan. Wanneer u met pensioen gaat, heeft dit ook invloed op het leven van uw partner. Wij raden dan ook van harte aan om uw partner mee te nemen. U leert samen beslissingen te nemen over uw toekomstplannen.

Door de werkvormen van ons programma, is het zeker ook mogelijk om alleen naar de training te komen. Tijdens de training worden deelnemers in kleine werkgroepen opgedeeld, zodat u iedere keer nieuwe mensen en gedachten leert kennen. Bij elke training is er een mix aan stellen en alleengaanden. U komt voldoende in contact met andere mensen.

4. Op welke locatie vindt de training plaats?

De trainingen vinden plaats op een aantal aantrekkelijke locaties door heel Nederland (in het bos, bij de kust of bij een stad). Wij selecteren de locaties op basis van de ligging. Zodat u optimaal kunt genieten van de omgeving tijdens de wandeling, die opgenomen is in het programma. Bekijk hier de verschillende accommodaties.

5. Is er ook ruimte voor vrije tijd gedurende het programma?

De trainingen bieden een goede mix van in- en ontspanning. Al onze locaties zijn geselecteerd vanwege de mooie omgeving. Daar maken we gedurende de training ook graag gebruik van door middel van een wandeling. Naast de nalatenschapsworkshop, bent u iedere avond na het diner vrij om uw tijd in te delen. Bij de vijfdaagse variant is er tijd voor ontspanning, want dan staat er een excursie in gepland.

6. Waarom betaal ik een toeslag voor een éénpersoonskamer?

Het aantal éénpersoonskamers in hotels is over het algemeen zeer beperkt of zelfs niet aanwezig. Meestal bieden hotels dan een tweepersoonskamer aan voor alleengebruik. Bij gebruik van een éénpersoonskamer berekent de hotelier voor deze kamer een toeslag, aangezien hij over het algemeen dezelfde (schoonmaak-)kosten heeft als bij een tweepersoonskamer. Daarom berekent SBI Formaat de volgende toeslag bij gebruik van een éénpersoonskamer:

€ 35,- bij de driedaagse training
€ 70,- bij de vijfdaagse training

7. Zijn er liften in de accommodaties?

 • Landgoed Zonheuvel beschikt ook over een kamer aangepast aan de wensen van de mindervalide gast. De kamers op de eerste en tweede verdieping zijn tevens per lift bereikbaar.
 • Hotel Jan van Scorel is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Er is in het hotel 1 mindervalide kamer beschikbaar.​
 • Hotel kasteel Doenrade beschikt over een lift.
 • Brinkhotel Zuidlaren beschikt over een lift