op Gepost in de categorie Nieuws

Na het succes van afgelopen edities organiseren we deze zomer weer een Zomer Vertelpodium in het groenste theater van de Utrechtse Heuvelrug, het Maarten Maartens Openluchttheater op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Op 26 juni, 7 augustus en 28 augustus zijn de middagen vol spoken word, poëzie en literatuur. Kom luisteren naar verhalen van meestervertellers.

Ons programma:

 

26 juni: Vertellers van de Vertelacademie – verhalen geïnspireerd door Maarten Maartens Vertelacademie

De Vertelacademie is de grootste vertelschool van het land en wil zo veel mogelijk mensen leren hoe ze een verhaal kunnen vertellen in hun eigen woorden omdat vertellen en luisteren mensen verbindt. Marike Verschoor, Laura Mol, Yvonne Rietbergen en Vincent Zijffers uit Doorn brengen verhalen die een link hebben met Maarten Maartens, de eerste bewoner van Landgoed Zonheuvel.

Aanmelden >>

7 augustus: Taterwater Verteltheater – ‘Tussen twee werelden’ De Mabinogi, Mythische Verhalen uit Wales

Vijf vertellers met vijf totaal verschillende stijlen maar een gezamenlijke voorliefde voor magisch mythische verhalen, vormen samen Taterwater Verteltheater. Soms zijn hun verhalen als stille wateren met diepe gronden, soms als woeste stromen die àlles veranderen. Geniet van de Welshe vertellingen van Hermine van Helden, Janneke Tanja, Kees Geelhoed, Fred uit het Broek en Madeleine Nieuwlaat.

Aanmelden >>

28 augustus: Vertelkring Driebergen en anderen

De Vertelkring Driebergen geeft samen met Campus Zonheuvel sinds 2018 vorm aan het Zomer Vertelpodium. De meeste vertellers die optreden, vertelden al eerder een prachtig verhaal op het Zomer Vertelpodium. Waar hun verhalen over gaan? Over het leven en de liefde, over vertrouwen en verraad, over natuur en avontuur.

Aanmelden >>

 

Uw gastvrouw is Mieke Spronk. Zij vertelt sinds 1995 en werkte ooit op Campus Zonheuvel, vanuit het torentje van het kasteel. Kom ook luisteren! 

Het evenement wordt verzet of geannuleerd bij storm, onweer of hevige regen. Hiervan wordt u per mail op de hoogte gehouden.

Locatie:

Maarten Maartens Openluchttheater Landgoed Zonheuvel, achter het Maarten Maartenshuis, Amersfoortse weg 98 in Doorn.