De duurzame aanpak van Hotel & Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel
Sociale en ecologische duurzaamheid is de dagelijkse inzet bij de SBI-bedrijven die actief
zijn op Landgoed Zonheuvel. Zo wordt er in de bedrijfsvoering van het hotel en conferentiecentrum
rekening gehouden met milieu, mens én dier. Het hotel en restaurant draagt al meer dan tien jaar met trots het Golden
Green Key certificaat. Een belangrijk keurmerk voor duurzame bedrijven in de gastvrijheidssector.
Als het gaat om duurzaamheid bij het restaurant, dan is lokaal het uitgangspunt. Met lokaal wordt bedoeld
dat de afstand tussen de plek waar het voedsel groeit en het bord waar vanaf het gegeten wordt, zo klein
mogelijk is. Zo verklein je de ecologische voetafdruk. Producten van het seizoen en
uit de buurt Chef Julian van Eekhout draagt vanuit de keuken bij aan de duurzame bedrijfsvoering van het hotel-restaurant.
“We kiezen altijd eerst voor lokaal of regionaal en de menukaart is voornamelijk vegetarisch.” Julian
maakt graag gebruik van seizoensproducten:
“Wat het land ons biedt, gebruiken we. We hebben een
eigen moestuin voor biologische groenten en kruiden
en voor de grotere hoeveelheden bestellen we biologische
producten bij Landgoed Zuylestein in Leersum.”
Het restaurant van Landgoed Zonheuvel is de grootste afnemer van Zuylestein. Het krijgt wekelijks een
overzicht van de beschikbare producten. Het restaurant laat hiermee zien dat je op een seizoensgebonden
manier en op grotere schaal kunt samenwerken met aanbieders uit de regio.
Dit is een verkorte versie van een artikel dat eerder is verschenen bij
Koninklijke Horeca Nederland.