op Gepost in de categorie Nieuws

In de jaren 30 van de vorige eeuw ontwierp architect Koen Limperg het openluchttheater. Op de foto ziet u een feestelijke activiteit uit 1938. Na de oorlog raakte het theater in onbruik. In 2017 wordt het in het kader van ‘Natuurlijk meedoen’ hersteld. Met behulp van mensen met een bijstandsuitkering die worden opgeleid tot veldmedewerker en na hun diploma aan de slag kunnen bij hoveniers in de regio.

Crowdfunding actie (inmiddels afgelopen)
We willen het bijzondere openluchttheater op Landgoed Zonheuvel opnieuw opbouwen en inrichten om zo ruimte te bieden aan samenwerking, bezinning en inspiratie op het landgoed. Dit openluchttheater is in 1936 ontworpen door architect Koen Limperg. Na de oorlog is het in onbruik geraakt en raakte het bedolven onder het bos. Ooit werd het gebouwd door een groep werklozen, begeleid door den Centrale voor Werklozenzorg. Nu wordt het opnieuw uitgegraven met behulp van mensen met een bijstandsuitkering, die worden opgeleid tot veldmedewerker. Een volgende fase is het inrichten van het theater zodat hier deze zomer al bijeenkomsten plaats kunnen vinden.

Wat is er nodig?
Het zitgedeelte zal worden verstevigd en ingericht, en ook wordt er gezorgd voor een houten podium. Natuurlijk moeten we ook zorgen voor professioneel licht en geluid. We maken bij de inrichting zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen die op het landgoed beschikbaar zijn. De totale kosten bedragen € 30.000, via deze campagne wordt 15.000 euro geworven, de rest wordt via een aantal grote sponsors gerealiseerd. We vinden het belangrijk om dit project te realiseren voor en met de klanten van Zonheuvel, de inwoners van gemeente Heuvelrug en belangstellenden voor openluchttheater. Doe je mee?

Voor wie is het theater?
We stellen het theater open voor educatieve, creatieve, bezinnende en inspirerende bijeenkomsten. Dat kan een bestaande theatervoorstelling zijn als onderdeel van een congres op Zonheuvel (zoals het Christelijk Sociaal Congres), een groep die het theater zelf afhuurt voor een inspirerende bijeenkomst, of een gemeenschap die het theater huurt voor een gezamenlijke bezinning. Dit natuurlijke openluchttheater sluit mooi aan bij de missie van Stichting SBI: De stichting heeft ten doel het bijdragen aan duurzame arbeidsverhoudingen en duurzaam (maatschappelijk verantwoord) ondernemen, daarbij ruimte biedend aan allen die daarbij een inbreng willen leveren. De stichting vindt haar oorsprong in het christelijk-sociaal gedachtegoed en staat open voor alle levensbeschouwingen.’ We doen dat op Landgoed Zonheuvel vanuit de drie kernbegrippen Samenwerking, Bezinning en Inspiratie.

Wie zijn wij?
De crowdfunders zijn Jaap Jongejan (directeur SBI, SBI Formaat en Landgoed Zonheuvel), Wim Oolbekkink (programmamaker SBI en Landgoed Zonheuvel), Peter van Doorn (Goedlandt circulair landgoedbeheer) en Rens Tanis (commercieel manager Landgoed Zonheuvel).