Na het hooggewaardeerde Velddiner de afgelopen 2 jaar organiseert GoedVolk op 2,3 en 4 juni een volgende editie. Een diner van streekproducten, met en voor de samenleving, bereid door lokale restaurateurs. Dat wil je niet missen. Schuif jij ook aan?
Op 2, 3 en 4 juni organiseert GoedVolk weer een velddiner op de Utrechtse Heuvelrug. Dit keer weer op een prachtige locatie, midden in de historische moestuinen bij Landgoed Zuylestein. De koks van restaurant Bentinck zorgen voor de culinaire invulling van een heerlijk driegangenmenu op de avonden. Leer in een sfeervolle ambiance meer over wat er lokaal aan voedsel te verkrijgen is en de lokale producenten. Niet alleen door er over in gesprek te gaan, maar vooral door het te proeven! Daarnaast is er alle ruimte voor gezelligheid, goede gesprekken, lokale muziek en cultuur.
Landgoed Zuylestein en restaurant Bentinck
Ook dit jaar wordt er weer een business diner (2 juni) en een community diner (3 juni) georganiseerd. Dit jaar is het velddiner uitgebreid met een lunch voor gezinnen op zondagmiddag 4 juni. Peter Paul Swijnenburg van restaurant Bentinck in Amerongen zal de culinaire invulling verzorgen. Niels Oosthoek van Restaurant Groenland (die ook dit jaar weer betrokken is bij de organisatie) en Eric van Veluwen van restaurant Antropia waren de eerdere jaren verantwoordelijk voor de culinaire invulling.
Gast aan tafel!
Wij willen dat iedereen kan aanschuiven bij het Velddiner. Als stichting hebben wij geen winstoogmerk en hanteren wij een kostprijs voor deze belevenis. Echter wij weten dat dit voor sommige Heuvelruggers buiten hun budget is. Daarom kun je nu ook bijdragen aan een een plek voor een -anonieme- gast aan tafel. Je vindt dit terug in het reserveringsformulier. Vanzelfsprekend maken we niet bekend wie heeft gegeven of ontvangen.
Samen genieten van streekproducten
Steeds meer mensen zijn zich bewust van de problemen binnen ons voedselsysteem. De themagroep FoodVolk! van GoedVolk vindt het belangrijk, dat mensen op de Utrechtse Heuvelrug, steeds meer de weg ’terugvinden’ naar vers, gezond en lokaal voedsel. Een van de manieren om hieraan bij te dragen is een jaarlijks terugkerend community diner, rond de oogsttijd. Een diner van streekproducten, met en voor de samenleving, bereid door lokale restaurateurs.
Data
Business diner – 2 juni (vrijdag) 17:30 – 21:30
Community diner – 3 juni (zaterdag) 18:00 – 22:00
Velddiner lunch – 4 juni (zondag) 12:00 – 15:30