Beste mensen,
Er staan op ons landgoed veel tamme kastanjebomen. In de herfst liggen de paden in het park en het bos bezaaid met hun kastanjes. Het is een overvloed aan voedsel dat heel lekker is in de taart. Of als puree bij een herfstmaaltijd. Ook kan het tot meel voor brood worden verwerkt.
En je kunt kastanjes natuurlijk gezellig poffen op een open vuur in de buitenlucht. Vandaar dat wij het plan hebben opgevat om dit jaar kastanjes te gaan rapen. De keuken van Zonheuvel heeft al diverse recepten klaarliggen (bijv. tamme kastanje cheesecake).
Help je mee met verzamelen? Hoe leuk en gezond is het om, als je op het landgoed bent, de lunchpauze gedeeltelijk buiten door te brengen. Neem een mandje mee en ga kastanjes rapen. Het mandje zet je bij de deur van het kantoor of bij de deur van de keuken en wij zorgen voor de verdere verwerking.
P.S. De tamme kastanje onderscheidt zich van de paardenkastanje door zijn puntje (zie afbeelding hieronder).